Utställning på Persona Galleri i Kalmar 26/5-11/6

Persona galleri visar två separatutställningar 26/5-11/6 2023

Akvarellutställningen ”Bergmans tallar” av konstnären Sven Teglund (1955) från Luleå och ”Find your wild”, måleri i akryl, av Malin Hjalmarsson (1981) från Hultsfred. Vernissage 26/5 klockan 16:00-19:00. Bubbel i glasen, konstnärssamtal och invigningstal av Mariah Larsson, författare och professor i filmvetenskap med stora kunskaper om Ingmar Bergsmans filmer.

Utställningen visas därefter under lördagar och söndagar – 27-28/5, 3-4/6 & 10-11/6 – klockan 11:00-15:00, Storgatan 57 i Kalmar.

Bergmans tallar” består av en serie målningar av de tallar som regissören Ingmar Bergman passerade på sin morgonpromenad på Gotländska Fårö och som han kallade sina vänner. Konstnären Sven Teglund har tidigare ställt ut på bland annat Liljevalchs Vårsalong, Norrbottens museum och Bergmancentret. 2019 var han stipendiat på Bergmangårdarna, Fårö.

Find your wild” består av abstrakta målningar i akryl där hästar, kvinnor, blommor ofta framträder. Målningarna vilar i det sinnliga, sensuella och vilda. Malin Hjalmarssons konst har tidigare visats på bland annat Hammarö Art Gallery i Karlstad, NOA Gallery och Kopparslagaren i Hultsfred.

Föregående

Kersti Rågfelt Strandbergs utställning på Galleri Lindberg

Nästa

Film om min utställning på Personagalleriet i Kalmar.

2 kommentarer

 1. Monica

  Tillbringade många somrar i dessa
  Ingmaromgivningar med anhöriga och vänner som hade kontakt med inspelningar m m. Fårö har en speciell plats i mitt hjärta.

  Så fint att du fick stipendium och varit där. Och vacker tavla du visar. Låter som en fin utställning.

  • Sven Teglund

   Tack Monica!
   Ja väldigt vackert där på Fårö, och verkligen en speciell natur. Blev väldigt förtjust i tallarna och de långa stenstränderna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

© Sven Teglund