Gott Nytt År önskar jag min Mobil.

Gott Nytt År önskar jag min Mobil.

Du har varit min trogna följeslagare under året, och gett mig mycket glädje och förtröstan i dessa oroliga tider. Tack för att du hjälp mig med de sociala kontakterna i min familj, när risk för sjukdom hindrat möten och resor. Tack för alla bilder och filmer som mina nära anhöriga skickat via Dig, så jag kunnat se hur deras födelsedagar firats, vad barnbarnen gjort idag, bilden på den nyfödde pojken direkt från BB en morgon i december, filmer på valpen som springer omkring och kattungen som klättrar i julgranen. Hur sönerna satte upp nya hyllor på väggarna, organiserat i garderober och förråd, och frågor till mig om vilken slags plugg som passar bäst för den enkla gipsväggen.

Tack för att Du också tagit emot mina bilder, av mitt liv och det som jag varit med om och tack för att du visat dem både för folk jag känner och mer ytligt bekanta. Tack för att du gjort det möjligt att visa mina akvareller och konstverk för mina vänner, även de som bor i södra Sverige, så att de kunnat gilla mig och gjort att jag känt mig sedd och bekräftad. Tack för att du låtit mig skriva texter och sedan berättat om det på sociala medier så att andra har kunnat gå in och läsa dem, utan att jag behövt trycka upp dem på stenciler och dela ut på stan, slumpvis till människor som bara går förbi, eller tvingats skicka in dem som insändare till tidningarna som oftast inte tar emot dem utan slänger dem i papperskorgen.

Tack för att jag slipper ringa och prata med folk, istället ger Du mig möjlighet att messa och mejla till vem som helst i världen och få svar samma dag, i varje fall av de som inte är slöa och aldrig svarar på mejl. Tack snälla Mobil för att jag får orderbekräftelse redan i samma sekund som jag beställer en vara, kanske ett kosttillskott från Apotea, och att jag får välja om jag vill betala det med mitt kort eller senare med faktura vilket är gratis om jag uppger min personnummer och slår in koden till mitt mobila bankid. Tack för att du kan ta fram en QR-kod som visar att jag blivit vaccinerad mot coviden, så att jag kommer in på de konserter och teaterföreställningar, som ett kort tag var möjliga att gå på, innan allt stängdes ner igen. Tack för att du, kära mobil, informerar mig om Folkhälsomyndighetens senaste råd och regeringens nya restriktioner som trädde ikraft igår.

Tack för att Du funnits med mig vid middagarna, så jag kunnat delge så många som möjligt vad vi ätit, och hur gott det varit. Tack för att jag fått se vad alla andra också har ätit idag, både köttätare, vegetarianer, laktosintoleranta och allergiker. Tack för att du läst upp böcker i mina hörlurar som jag lyssnat på när jag promenerat, och all den musik som du spelat upp när jag suttit ensam i mitt rum.

Tack för att Du varit en möjliggörare i mitt äktenskap genom att förmedla tips och tankar i korta texter från min fru, saker som annars hade kunnat förstoras och bli till stora problem, som tex påminnelser: glöm inte att köpa diskmedel och frukt, eller information, som tex: jag blir sen, du behöver inte vänta på mig och glädjeämnen av olika slag: jag köper hem pizza till middag.

Tack min kära Mobil, för allt du gett mig. Önskar Dig en god fortsättning med många nya appar och jag hoppas verkligen att ditt batteri håller ytterligare ett år, så jag slipper byta ut dig.
***

Föregående

En instängd nyckelpiga

Nästa

För arkitekter finns bara sommar

6 kommentarer

 1. Monica

  Fint! Och bra sammanfattning. Tycker mobilen är otroligt bra och struntar mer och mer i datorn. Den fantastiska mobilen bjuder på både film och konserter och allt det du skriver. Vilket bra ljud den har!
  Och vad lätt och fin den är. Mitt batteri är verkligen bra så hoppas det fortsätter så. Och så fin den är i sitt vackra smidiga fodral, hittade ett av en slump och maken fick ett också till sin.
  Tänkte aldrig faktiskt att när jag köpte denna mobil förra julen att den skulle bli så väldigt behändig och bra.
  Önskar er båda ett gott nytt och fint år.

  • Sven Teglund

   Tack Monica! Ja det är en underbar uppfinning. Gott Nytt år till dig, hälsar jag och Mobilen.

 2. Nu har jag redan skrivit ett svar på Instagram, men jag säger det här också: sååå glad och tacksam jag är för min mobil, inte minst för att jag via den får ta del av dina kluriga inlägg och alla bilder av vackra akvareller med skator och domherrar vilka sitter där på någon gren och tar det piano. Du är en sån pärla när det gäller text och bilder Sven!
  Och så glädjen att få dagliga små filmer från Malmö .., eller från döttrarna lite längre norrut …, och allt som är så enkelt; swish och hela rubbet! Sån tur att man föddes när detta med internet och mobiler dök upp!

  • Sven Teglund

   Ja jag håller verkligen med dig! Tänk så fantastiskt att mobilen finns, särskilt nu när barn och släktingar är utspridda över landet, ja, till och med utlandet. Att ändå få följa med och se hur deras liv ser ut i vardagen. Det är ju så många som klagar på mobilerna, så jag kände att jag också ville skildra den positiva sidan.
   Gott Nytt År till er i Halland.

 3. Kul text säger jag som inte äger en smartphone – endast en massa datorer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

© Sven Teglund