Domherren II

Domherren II,
akvarell, 56×47 cm

Domherren med sin röda färg lyser gärna upp tillvaron vid fågelbordet mitt i vintern, Ibland kan jag tycka att det blir lite för mycket, att han är något av en smilfink. En som gör sig till, alltför intresserad av att synas och vara vacker. 

Men så läste jag att domherren fick sin röda färg när han på Golgata försökte dra taggarna ur Jesu törnekrona. Blodet färgade hans bröst och sedan dess har han fått behålla det. 
Så jag har ändrat mig.
Domherren måste vara en väldigt modig fågel, eftersom han till och med försökte hjälpa Guds son. Om jag själv skulle bli skadad på nåt sätt skulle den kanske komma även till min undsättning.
Det känns tryggt att se den bland grenarna. Och det är kanske inte konstigt att det blev en viss religiös stämning över den här akvarellen. 
****

Föregående

Bengt Frank på Galleri Lindberg

Nästa

Tankar för dagen 6 maj

2 kommentarer

 1. Dina fågelakvareller är bara såååå fina, men det vet du ju redan. Jag har ju berättat att någon gång ska jag köpa ett ex av dig, men inte med vintermotiv. Vinter har jag fått nog av ,-)

  • Sven Teglund

   Hej Elisabet!
   Så roligt att du gillar dem… (och det visste jag ju) 🙂

   Ja men det kommer snart sommarmotiv. Väntar just nu på att isen ska tina upp och ersättas av änder och vadare. Jag är själv nöjd nu att vintern är över, den har varit särskilt tung och lång. Så nu njuter jag av ljuset!
   Ha det fint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

© Sven Teglund