The and

The and,
akvarell, 56×47 cm

Veckans måleri är klart, och ännu en fågel från Porsön har sett sitt ljus. Den här simmade i somras i Pussen, dammen som ligger nedanför universitetet. Jag känner mig lyckligt lottad att ha något att hålla på med, under den årslånga karantänen. Vad skulle jag annars göra? Städa? Släktforska? Sortera böcker i bokstavsordning.

Nu ser jag fram emot att skatorna ska bygga sitt bo i granen bakom garaget. De är på gång har jag sett. Min värld är inte stor just nu.
****

Föregående

I glasögonbutiken

Nästa

Utställning Foajén Regionhuset Luleå 26 mars – 4 maj 2021

2 kommentarer

  1. Du är skicklig. Dina akvareller är mycket intressantare än dem av de superrealistiska fågelmålarna – som går 13 på dussinet.

    Hela målningen har rytm och puls på ett lekfullt och ”sympatiskt” sätt.

    • Sven Teglund

      Tack Staffan, roligt att höra! Ja, för mig är mönster i bilderna mera intressant än själva fågeln. Ett försök att spegla vardagen när man ser en fågel när man är ute på en promenad i omgivningarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

© Sven Teglund