Stjärnklart över Varvet II, 41×62 cm (h/b)

På lördag den 20 april kl 13:00 är det vernissage för min utställning ”Akvareller och böjda trådar” i Bodens konsthall (Försvarsmuseet). Konsthallen är ganska stor, med hela fyra rum som ska fyllas med konst.

Rum nr 1.
Här kommer jag att visa nya akvareller med vinter och kvällsmotiv. Till exempel, ”Stjärnklart över Varvet II” som jag målade vid köksbordet när Karin var bortrest till Indien.
Jag har ju länge målat stadsmotiv, främst från Porsön/Luleå; hus, parkeringar och gator som betraktas som fula eller osköna. Det är sånt som jag går förbi på väg till ICA eller på väg till bussen eller på kvällspromenaden i snöyra.
Allt man ser varje dag tenderar man att inte längre Se.
Istället tar tankarna över; vad ska jag äta till middag, fan vad det blåser kallt, är det här ett bra liv.
Jag tänker att man blir lite nöjdare med sitt liv, om man lyckas fortsätta Se, det man redan sett tusen gånger.
Så man slipper längta bort, i varje fall hela tiden.
(to be continued)
****