Talgoxen II

Talgoxen II
akvarell, 56×47 cm

När jag närmar mig ett träd där en talgoxe sitter och spelar, ser den mig på långt håll. Och om jag stannar upp och tittar på den, så flyger den snabbt iväg.

Nina Burton skriver att ”talgoxar kan både använda verktyg och planera, och deras intelligens kan jämställas med chimpanser. Med hjälp av barr de håller i näbben kan de pilla ut larver ur trädens springor, och de håller koll på var andra fåglar gömmer mat för att sen kunna stjäla den. De kan falsklarma för rovfåglar för att få bort konkurrenter från fågelbord”

En riktigt märkvärdig fågel.

Föregående

Om den farliga bubblan

Nästa

Fyra konstnärer i Konsthallen

8 kommentarer

 1. Du har verkligen hittat ditt eget formspråk. Har du målat så här under hela karriären eller har du utvecklats/förändrats under resans gång?

  • Sven Teglund

   Hej Staffan. Ursäkta att jag inte svarat, har inte uppmärksammat kommentarerna förrän nu.
   Ja måleriet har ju utvecklats under åren och jag har haft olika teman. Att måla fåglar i träd det är har jag bara gjort det senaste året. Blev intresserad av främst mönster i grenarna och att det är så här man ser fåglar på vanliga promenader. Roligt att du gillar det!

 2. Hthunberg

  Hej! Hade inte hört talas om dig förrän imorse när jag hörde dina tankar för dagen i bilen på väg till jobbet, lyssnar på det varje morgon.
  Vill bara säga att det var det bästa jag hört på mycket länge! Opretentiöst och humoristiskt med ett litet sting av allvar. Skrattade hjärtligt och kände igen mig i så mycket och vill bara säga tack för att du gjorde min dag!
  Mvh Heljä Thunberg

  • Sven Teglund

   Hej Heljä! Ursäkta att jag inte svarat tidigare, har inte uppmärksammat att det kommit kommentarer.
   Roligt att du gillade mina tankar! Jag tycker det är svårt att vara helt allvarlig…. lite humor piggar upp!
   Mina nästa tankar kommer nu på torsdag, den 6 maj.
   Ha det fint!
   Sven

 3. lars tulin

  Hej
  Jag hör också av mig för dina högst välgörande tankar för dagen.
  Ser nu också dina akvareller som det skulle vara väldigt intressant att se på riktigt.
  Jag uppfattar dina akvareller som en bild av dina tankar för dagen i morse.
  Kommer också att tänka på konstnären Sven Ljungberg .
  Tack/Lars Tulin

  • Sven Teglund

   Hej!
   Roligt att du hörde av dig, ursäkta sent svar, men jag har missat att det kommit kommentarer här.
   Känns hedrande att du kommer att tänka på Sven Ljungberg, han är en av mina favoriter. Och precis som du säger, så brukar mina tankar hänga ihop med måleriet, eller man kan säga att de befruktar varann! Hoppas det blir någon utställning i närheten av dig som du kan besöka, det kanske snart kan öppna upp!
   Min nästa tankar för dagen är nu på torsdag, den 6 maj.
   Ha det fint!
   Sven

 4. Åke T

  Hej Sven, dagen började vid frukostbordet lyssnades till Tankar för dagen. Det förgyllde verkligen min dag. Förväntningarna var ställda på vad som brukar komma, dvs Staffan Westerbergs snömos eller nån verklighetsfrånvarande ”estradpoet ” som orerar om nåt obegripligt! Ditt inlägg var verkligen strålande med en underfundig ironi som alltid behövs! Blåsigt här idag så för säkerhets skull har jag mössa ifall jag stöter på min gamla 87 åriga mor. Tack!!!! Välkommen åter med dina Tankar.

  • Sven Teglund

   Hej Åke!
   Ursäkta att jag inte svarat tidigare, har som sagt missat att det kommit kommentarer här.
   Roligt att du gillat mina tankar! Det kommer ett nytt avsnitt nu på torsdag, den 6 maj.
   Ha det gott och hälsa mamma!
   Sven

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

© Sven Teglund