Sten i Ryssbält IX

Sten i Ryssbält nr IX,
akvarell, 58×47 cm.

Jag fortsätter min dokumentation av stenarna som ligger i havet nedanför vår stuga.

Den här akvarellen innehåller så mycket av min sommar i Ryssbält. Jag står en bit ut i vattnet och solen, som står högt på himlen, skapar glitter på ytan och rörliga mönster som avtecknar sig på sandbotten. Att måla är ett sätt att stanna tiden och behålla ögonblicket. Jag kan när som helst kliva tillbaka in i bilden och känna sanden och vattnet mot mina bara fötter.

****

Föregående

Frågan om evidens

Nästa

Storspoven

2 kommentarer

  1. Va farao?! Jag trodde det var ett foto!
    Jag är impad! Den här gången också. Minns dina virkade dukar.

    • Sven Teglund

      Tack Cecilia! Kul att kunna överraska med en målning! Att måla vatten är ju en utmaning, och den här känner jag mig också nöjd med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

© Sven Teglund